Saulės energijos privalumai vartotojams

Dalintis:

Poveikis aplinkai

Saulės energija daro mažiausią neigiamą poveikį aplinkai, palyginti su bet kuriuo kitu energijos šaltiniu. Ji neišskiria šiltnamio efektą sukeliančių dujų ir neteršia vandens. Be to, jos priežiūrai reikia labai mažai vandens, kitaip nei, pavyzdžiui, atominėms elektrinėms, kurioms reikia 20 kartų daugiau vandens. Saulės energijos gamyba nesukelia jokio triukšmo, o tai yra didelis privalumas, nes daug saulės energijos įrenginių, pavyzdžiui, buitinių saulės kolektorių, įrengiama miestuose.

Vartotojams – mažesnės sąskaitos

Gamindami savo elektros energiją reiškia, kad mažiau sunaudosite energijos iš komunalinių paslaugų tiekėjo. Tai iš karto reiškia, kad sutaupysite savo finansų. Be to, galite užsidirbti pinigų parduodami nepanaudotą elektros energiją, kurią pasigaminote ir perdavėte atgal į tinklą. Siūlomos saulės kolektorių subsidijos padės dar labiau padidinti jūsų ekologiškų investicijų naudą.

Kuo daugiau energijos pasigaminsite, tuo mažiau jos reikės iš tiekėjo, o tai padidins jūsų energetinį savarankiškumą.

Švelnina „piko valandas”

Energijos paklausa paprastai būna didesnė 11.00-16.00 val. ir vėliau anksti vakare. Natūralu, kad šiuo laikotarpiu elektros energijos kaina pasiekia piką. Būna, kad saulės energija tomis valandomis pasiekia didžiausią gamybos pajėgumą.

Tuo metu pagaminta elektros energija yra vertingesnė nei pagaminta naktį. Papildomai naudojant saulės energijos elektros energiją, kainos tuo metu galėtų sumažėti iki lygio, artimo naktinių valandų kainoms.

Mažesni transportavimo praradimai

Kol šviečia saulė, saulės energiją galima naudoti bet kur. Tai ypač naudinga atokiuose regionuose, kur nėra galimybės naudotis jokiais kitais elektros energijos šaltiniais. Pasaulyje yra daugybė žmonių, neturinčių prieigos prie elektros energijos.

Šiuose regionuose būtų galima įdiegti nepriklausomas saulės energijos sistemas ir pagerinti milijonų žmonių gyvenimą.

Dalis energijos, apie 3-5 %, prarandama transportuojant ir paskirstant. Kuo didesni atstumai tarp gamybos ir tiekimo taškų, tuo daugiau energijos prarandama. Šie nuostoliai gali atrodyti nereikšmingi, tačiau jie gali turėti įtakos įrenginio veikimui regionuose, kuriuose yra didelis gyventojų tankis.

Turint saulės kolektorius ant stogo arba užmiestyje, šis atstumas gerokai sumažėja, todėl padidėja saulės kolektorių efektyvumas.

Vartotojų aljansas, vykdydamas projektą CLEAR-X, siūlo pasinaudoti skaitmeniniu įrankiu, sukurtu specialiai vartotojams, susidomėjusiems galimybe įsigyti nutolusios saulės elektrinės gabaliuką arba pasistatyti saulės elektrinę ant namo stogo ar kieme.

Skaičiuoklę rasite čia>>

Šaltinis: Internetas